Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 11 november 2020

Aandacht voor de opstapeling van geluid in de stad

Voorstel D66 aangenomen om meer aandacht te geven aan de opstapeling van geluid in de stad. Raadslid Jan-Bert Vroege: ‘‘Bewoners kunnen ernstige hinder ervaren van de opeenstapeling van geluid van verschillende bronnen. Dit moet expliciet meegenomen worden in de uitvoering van het Actieplan Geluid’’.

Het voorstel van D66 om expliciet opeenstapeling van geluid en trillingen mee te nemen in de uitvoering van het Actieplan Geluid is aangenomen in de Amsterdamse gemeenteraad. Het is belangrijk dat hier aandacht aan besteed wordt omdat de hinder die ervaren wordt door de opeenstapeling van geluid en trillingen gevolgen kan hebben voor de publieke gezondheid.

Dankzij eerdere inspanningen van D66 raadslid Vroege komt er al een extern onderzoek naar de opeenstapeling van geluid en trillingen langs het spoor. Dit is belangrijk omdat er gepland wordt om de sporen intensiever te gaan gebruiken en op sommige delen uit te breiden. D66 Amsterdam zet zich in voor een gezonde leefomgeving en blijft kijken naar oplossingen om hinder zoveel mogelijk te beperken in een groeiende stad zonder daarbij noodzakelijke aanpassingen voor groei en ontwikkeling uit het oog te verliezen.