Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

D-Café: Europese identiteit?

Vrijdag 8 december 2017 bij VondelCS

Vrijdag 8 december houdt D66 Amsterdam een D-Café over de Europese identiteit. Sophie in ’t Veld, delegatieleider voor D66 in het Europees Parlement, geeft een inkijkje in de politieke arena waar de Europese waardegemeenschap gestalte krijgt. ...

Vrijdag 8 december houdt D66 Amsterdam een D-Café over de Europese identiteit. Sophie in ’t Veld, delegatieleider voor D66 in het Europees Parlement, geeft een inkijkje in de politieke arena waar de Europese waardegemeenschap gestalte krijgt. Ook spreekt zij over haar nieuwe boek: Een Europees ID. En raadslid Hans Glaubitz belicht het perspectief op Europa & identiteit vanuit Amsterdam.  

In verscheidenheid verenigd – het motto van de Europese Unie – zit ook Amsterdam als gegoten. Beide vormen een thuis voor een veelheid aan nationaliteiten, culturen, religies, en levensovertuigingen. Tezamen vormen zij een rijke mozaïek.

In het tijdperk van Trump, Brexit, terrorisme, en vluchtelingenstromen, gaat politiek steeds vaker over identiteit. De vertrouwde sociale en politieke orde wordt behoorlijk door elkaar geschud. In die turbulentie zoeken mensen houvast in nationale symboliek.

Europese identiteit

Dé Amsterdammer bestaat niet, dé Europeaan ook niet. En tegelijk is Europa al veel meer onderdeel van onze identiteit dan veel mensen denken. Wat is dan die ‘Europese identiteit’? Op welke manier beïnvloedt Europa onze identiteit?

We nodigen Amsterdammers uit alle windstreken uit om tijdens dit D-Café mee te praten over het thema identiteit. Of je nu één, twee of drie paspoorten hebt, één of twee talen spreekt, en waar je ook je roots hebt of waar je je ook thuis voelt!

Vrijdag 8 december om 20:00 uur bij VondelCS. Geef aan dat je erbij bent via het Facebook.

8 december

20:00 uur

VondelCS
Amsterdam