Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Boris Dittrich Coming Out Day Lezing 2019

Donderdag 10 oktober 2019 bij Casablanca Variété in Amsterdam

Donderdag 10 oktober 2019 wordt voor de tweede keer de Boris Dittrich Coming Out Day Lezing gehouden.

Miriam van der Have, directeur Stichting NNID – Nederlandse organisatie voor seksediversiteit – houdt de tweede Boris Dittrich Coming Out Dag Lezing. De vorig jaar door PRIDE66, de regenboogafdeling van D66, in het leven geroepen lezing voor Internationale Coming Out Dag gaat over belangrijke onderwerpen van de LHBTI-gemeenschap waar de politiek mogelijk invloed op kan uitoefenen.

Vernoemd naar Boris Dittrich

Ieder jaar draagt iemand die veel voor de LHBTI-community heeft betekend de lezing voor. De eerste Coming Out Dag Lezing werd gegeven door Boris Dittrich, senator voor D66. Om hem voor zijn jarenlange inzet voor de LHBTI-gemeenschap te eren, heeft PRIDE66 sinds dit jaar de lezing naar hem vernoemd. In samenspraak met Boris Dittrich wordt jaarlijks bepaald wie de lezing geeft. Dit jaar is dat Miriam van der Have.

Thema lezing: Intersekse
De titel van de Boris Dittrich Coming Out Dag Lezing 2019 is ‘Intersekse – wat, wie, waar en wat kunnen wij doen?’. Naast dit onderwerp en wat de politiek hierin kan betekenen, vertelt Miriam van der Have ook haar persoonlijk verhaal.

Belangrijke gegevens

  • Donderdag 10 oktober 2019
  • 20:00 – 21:00 uur (inloop: 19:30 uur), aansluitend borrel
  • Casablanca Variété, Zeedijk 24 in Amsterdam
  • Open voor iedereen
  • Deelname is gratis
  • Vooraf aanmelden via lezing@pride66.nl

Over Miriam van der Have

Miriam van der Have is een intersekseactivist en documentairemaker. Ze is medeoprichter en covoorzitter van Organisation Intersex International Europe, een Europese koepelorganisatie die opkomt voor de mensenrechten van interseksepersonen, medeoprichter en directeur van NNID Nederlandse organisatie voor seksediversiteit en lid van de raad van bestuur van ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) waar zij tot begin 2019 het Intersex Secretariat vormt. Op 22 januari 2017 ontving Van der Have de Bob Angelo Penning van de Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC voor haar inzet voor de emancipatie van mensen met een intersekseconditie in Nederland en de rest van de wereld. Haar inzet droeg ertoe bij dat intersekse op de (inter)nationale politieke agenda kwam.

Over Stichting NNID

Stichting NNID heeft als doel het bevorderen van de gelijkberechtiging en emancipatie van mensen met een intersekse-conditie en/of DSD (Differences of Sex Development of Disorders of Sex Development), het bevorderen van de zichtbaarheid van deze mensen in de maatschappij, en het behartigen van hun (maatschappelijke) belangen. Daarbij gaat NNID uit van een mensenrechtenperspectief waarbij demedicalisering en depathologisering een belangrijke rol spelen. Meer informatie via nnid.nl.

Over PRIDE66

PRIDE66 is de landelijke regenboogafdeling van D66. PRIDE66 zorgt voor Regenboogborrels en inhoudelijke activiteiten. Ook biedt PRIDE66 een podium om LHBTI-onderwerpen bespreekbaar te maken. Daarnaast denkt PRIDE66 mee en adviseert over diversiteitsonderwerpen binnen de politiek.

10 oktober

20:00 uur

Casablanca Variété
Zeedijk 24
Amsterdam