Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Campagne: canvastraining en voor D66 de straat op!

Zaterdag 12 maart 2022 in Amsterdam

Op 12 maart gaan wij weer voor D66 de straat op!

Canvassen is een heel effectieve manier maar vooral leuke manier van campagnevoeren. Dit omdat je echt in gesprek gaat met Amsterdammers. Het doel is vooral om te luisteren naar zorgen of ideeën van inwoners en om eventueel ook iets te vertellen over de plannen van D66 voor Amsterdam.  In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen willen we regelmatig de straat op gaan om met mensen te praten en we nodigen alle leden uit om mee te doen.

We beginnen met een training om degenen die nog niet veel ervaring hebben met canvassen goed beslagen ten ijs te laten komen. De training is op zaterdag 12 maart van 12.30 – 13.30 en vindt online plaats via Zoom. Via deze link kun je je aanmelden.

Om 14.00 is het tijd voor het echte werk: we gaan in gesprek met inwoners! De precieze locatie zal nog bekend worden gemaakt. Bij voldoende animo proberen we in zoveel mogelijk stadsdelen met een groepje de straat op te gaan. Heb je geen training nodig maar wil je meteen de straat op vanaf 14.00, dan kan je je ook aanmelden via de bovenstaande link.

De precieze locatie zal nog bekend worden gemaakt. Bij voldoende animo proberen we in zoveel mogelijk stadsdelen met een groepje de straat op te gaan.

Wat kan ik verwachten van canvassen?
Het langs de deuren gaan doen we altijd in duo’s, zo sta je niet alleen en is het nog gezellig ook. De canvas-training wordt gegeven door twee zeer ervaren canvassers: Jeanine Zoet en Marijn Makker.

Jeanine Zoet was campagnecoördinator tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. Ze is oud-bestuurslid D66 in Amsterdam-Noord, secretaris & straight ally PRIDE66. Zelfs als sales-vertegenwoordiger heeft ze de spreekwoordelijke drempel moeten overwinnen om te gaan canvassen. Nu vindt zij het de allerleukste manier van campagne voeren. Overal in het land heeft zij de afgelopen jaren samen met lokale politici aangebeld en gesprekken met burgers gehad. Zij kijkt er naar uit bijzondere ervaringen, tips & tricks met jullie te delen.

Marijn Makker loopt al lange tijd mee bij D66 en heeft van alles gedaan: van fractiemedewerker voor D66 Amsterdam Nieuw-West en D66 Noord-Holland tot fondsenwerver op het Landelijk Bureau. Maar hij is bovenal campaigner en trainer. Het liefst gaat hij met Jeanine de op pad voor de campagne of om een training te geven. Het gesprek met een kiezer aangaan is echt niet eng en Marijn legt je graag uit waarom niet. In het dagelijks leven is hij trouwens screeningsconsultant met een passie voor politiek.

Meld je aan!
Wil je meer weten over canvassen en daarna meteen zelf meedoen? Sluit je dan aan!  Aanmelden kan via deze link.

12 maart

12:30 uur

Online en op straat