Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Coming Out Day Lezing door Boris Dittrich

Donderdag 11 oktober 2018 bij Casablanca variété in Amsterdam

Donderdag 11 oktober is de internationale Coming Out Day. Die dag houdt PRIDE66 voor het eerst de Coming Out Day Lezing. Een jaarlijks terugkerende lezing over belangrijke onderwerpen van de LHBTI-community waar de politiek mogelijk ...

Donderdag 11 oktober is de internationale Coming Out Day. Die dag houdt PRIDE66 voor het eerst de Coming Out Day Lezing. Een jaarlijks terugkerende lezing over belangrijke onderwerpen van de LHBTI-community waar de politiek mogelijk invloed op kan uitoefenen. Ieder jaar draagt iemand die veel voor de LHBTI-community heeft betekend de lezing voor. De eerste Coming Out Day Lezing wordt gegeven door Boris Dittrich.

De titel van zijn lezing is ‘Je bent niet alleen’ en gaat over ‘Uit de kast komen’ en de gevolgen daarvan. In deze lezing vertelt Boris Dittrich zijn persoonlijk verhaal over hoe hij met zijn homoseksualiteit is omgegaan. Ook staat hij stil bij de situatie van lesbo’s, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse mensen in de wereld van vandaag. Tijdens de lezing worden een paar korte filmpjes vertoond. Daarnaast bespreekt Boris Dittrich wat de politiek in Nederland nog zal moeten regelen om volledige gelijkberechtiging en non-discriminatie te bereiken.

De Coming Out Day Lezing wordt gehouden op donderdag 11 oktober 2018 om 20:00 uur bij Casablanca variété, Zeedijk 24 in Amsterdam. De inloop is om 19:30 uur. Aansluitend is er een borrel.

De Coming Out Day Lezing is open voor iedereen (lid of geen lid). Deelname is gratis. Wil je bij de lezing aanwezig zijn? Geef je dan wel even op via lezing@pride66.nl, want er is een beperkt aantal plaatsen.

Voorafgaand aan de lezing kun je (op eigen kosten) dineren bij Casablanca Variété.

11 oktober

20:00 uur

Casablanca variété
Zeedijk 24
Amsterdam