Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

D-Café: burgerschap en polarisatie in de stad

Donderdag 18 april 2019 bij NewWerktheater in Amsterdam

Het D-Café, het maandelijkse politieke café van D66 Amsterdam, is voor iedereen die mee wil praten, denken en discussiëren over het welvaren van onze stad.

Eind maart kopten de media: ‘Nederlanders hebben gevoel dat polarisatie toeneemt’. Dit naar aanleiding van de conclusies in het rapport Burgerperspectieven 2019 van het Sociaal Cultureel Planbureau. Polarisatie is een hot item. In de politiek, in de media, in het onderwijs en in de stad. Een centrale vraag daarbij is wat burgers dan nog wel bindt. Anders gezegd: wat is burgerschap anno nu?

Op donderdag 18 april van 20:00 uur tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) gaan we hierover in gesprek en in debat met onder andere Alexander Hammelburg, D66-raadslid in Amsterdam, Samira Rafaela, D66-kandidaat voor het Europees Parlement, en Daniël Boomsma van de Mr. Hans Van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66. Waarbij de Van Mierlo Stichting bovendien haar nieuwe essay ‘Burgerschap, een sociaal-liberale visie’ presenteert.

Wil je vooraf een hapje eten bij het NewWerktheater? Dan kan! Zie de website van het NewWerktheater voor meer informatie.

D-Café

Elke derde donderdag van de maand houden we een D-Café met sprekers, debat en volop ruimte om mee te praten.

Vooraf, tijdens en na het D-Café kun je kennis maken met andere D66-leden, een drankje drinken of natuurlijk anderen kennis laten maken met D66 Amsterdam. Het D-Café staat namelijk uitdrukkelijk ook open voor niet-leden.

18 april

20:00 uur

NewWerktheater
Oostenburgergracht 75
Amsterdam