Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

D-café Wonen

Donderdag 16 november 2017 bij VondelCS in Amsterdam

Wonen is nu al hét campagnethema in Amsterdam. De woningmarkt zit vast en D66 wil hier beweging in krijgen. De D66-fractie en de D66-Kennisgroep Wonen hebben het afgelopen jaar daarom tal van gesprekken gevoerd met ...

Wonen is nu al hét campagnethema in Amsterdam. De woningmarkt zit vast en D66 wil hier beweging in krijgen. De D66-fractie en de D66-Kennisgroep Wonen hebben het afgelopen jaar daarom tal van gesprekken gevoerd met bewoners en met betrokkenen bij de Amsterdamse woningmarkt. De uitkomsten willen we graag presenteren tijdens het D-Café Wonen op 16 november.

De stad groeit

De stad groeit enorm en we bouwen meer dan ooit te voren. Maar D66 maakt zich zorgen over een groep die tussen wal en schip valt: de middeninkomens. Onze leraren, politieagenten, en zzp’ers worden namelijk steeds vaker gedwongen de stad te verlaten, of maken geen kans om hier te komen wonen. D66 wil daarom ingrijpen. Iedereen verdient een eerlijke kans op een woning. D66 heeft voor verschillende doelgroepen plannen ontwikkeld. Zoals voor doorstromers uit sociale huurwoningen, kwetsbare bewoners en ouderen. Wij doen concrete voorstellen voor de verdere groei van Amsterdam. Onder andere hoogbouw waar het past. En ruimte voor groen en goede verbindingen zijn leidend bij de uitbreiding van de stad.

D-café Wonen

D66-fractievoorzitter Reinier van Dantzig gaat tijdens het D-café Wonen in op de woonplannen van D66. Experts uit het veld vertellen wat zij als grootste uitdagingen op de Amsterdamse woningmarkt zien. En hoe verschillende partijen hier een antwoord op kunnen bieden.

Sprekers

  • Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur, woningcorporatie Rochdale
  • Robert Kohsiek, directeur/oprichting Wonam, ontwikkelbedrijf van middensegment huurwoningen
  • Reinier van Dantzig, fractievoorzitter D66 Amsterdam

16 november

20:00 uur

VondelCS
Vondelpark 3
1071 AA Amsterdam