Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Debat over rechtvaardige inkomensverdeling

Maandag 28 januari 2019 bij Cinetol in Amsterdam

Beloon prestatie en deel de welvaart is een richtingwijzer van D66. Maar wat is een prestatie, welke beloning hoort daarbij en hoe deel je dan de welvaart?

De D66 thema-afdelingen Sociaal Liberalisme en Economie houden een debat over deze kwesties. D66-Kamerleden en hoogleraren gaan met elkaar en de aanwezigen in de zaal in debat over een rechtvaardige inkomensverdeling.

Welke principes zijn leidend voor beloning in het bedrijfsleven en de overheid en voor de hoogte van diverse uitkeringen? En hoe zit dat met actuele kwesties, zoals bonussen, belastingtarieven, langdurige armoede en het achterblijven van arbeidsinkomen bij inkomen uit kapitaal? Maar ook: hoe bereiken we een goed functionerende arbeidsmarkt in een samenleving waarin ‘niemand tekort komt’? En wat is ons antwoord aan de kansarmen en degenen die zich financieel buitengesloten voelen?

Ingrid Robeyns (Hoogleraar Universiteit van Utrecht), Bastiaan van Apeldoorn (Hoogleraar Vrije Universiteit Amsterdam, Eerste Kamerlid SP), Alexander Rinnooy Kan (Hoogleraar Universiteit van Amsterdam, Eerste Kamerlid D66), en Steven van Weyenberg (Tweede Kamerlid D66) zijn de aanwezige sprekers.

Het debat wordt maandag 28 januari 2019 om 19:45 uur gehouden bij Cinetol, Tolstraat 182 in Amsterdam. Inloop vanaf 19:15 uur. Aanmelden kan hier. (Het aantal plaatsen is beperkt)

28 januari

19:45 uur

Cinetol
Tolstraat 182
Amsterdam