Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Democratie van Nu

Donderdag 31 mei 2018 bij VondelCS in Amsterdam

Donderdag 31 mei houdt de Mr. Hans van Mierlo Stichting in Amsterdam een landelijke bijeenkomst over democratische vernieuwing. Op het congres in oktober 2018 wordt de nieuwe visie van D66 om democratische vernieuwing in de ...

Donderdag 31 mei houdt de Mr. Hans van Mierlo Stichting in Amsterdam een landelijke bijeenkomst over democratische vernieuwing.

Op het congres in oktober 2018 wordt de nieuwe visie van D66 om democratische vernieuwing in de vorm van een bestuursresolutie aan de leden voorgelegd. Maar voor het zover is, gaan we met elkaar in gesprek. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we stellingen en dilemma’s omtrent democratische vernieuwing. Ook geven we input voor de bestuursresolutie.

Iedere D66’er voelt zich betrokken bij onze democratie. Dat was al zo in 1966 toen 44 bezorgde burgers de partij oprichten. En dat is zo vandaag, in 2018, niet anders. Sommige dingen zijn in de afgelopen decennia hetzelfde gebleven. Nog altijd willen D66’ers dat mensen invloed hebben op de macht, op de mensen die namens hen het land besturen. Maar andere zaken zijn wel veranderd. Mensen weten elkaar sneller te vinden, als ze een goed idee hebben of als ze vinden dat iets anders moet. De hele samenleving heeftde afgelopen periode grote, ingrijpende verandering doorgemaakt. Maar het huidige democratisch bestel houdt daar geen rekening mee. Dat moet anders. Willen we onze democratie versterken, dan is democratische vernieuwing pure noodzaak. Juist daarom werkt D66 de komende maanden aan een nieuwe visie op onze democratie. De democratie van nu.

Ter voorbereiding van deze bijeenkomst kun je vast de leidraad voor het project ‘Democratie van Nu’ lezen. Download deze leidraad hier.

Vanaf 19:30 uur ben je van harte welkom. Het programma start om 20:00 uur. Na afloop is er de gelegenheid om na te praten in het café van VondelCS. Deelname aan de avond is kosteloos. Drankjes zijn voor eigen rekening. Er is plaats voor maximaal 50 personen, dus kom op tijd als je zeker van een plekje wilt zijn.

Laat via het Facebook event weten dat je erbij bent.

31 mei

20:00 uur

VondelCS
Vondelpark 3
1071 AA Amsterdam