Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Derde Kansengelijkheidstour: Schulden in Noord

Vrijdag 22 februari 2019 bij Het Leefkringhuis in Amsterdam

De derde Kansengelijkheidstour is in Amsterdam Noord.

Bijna een kwart van de gezinnen in Amsterdam leeft onder de armoedegrens en daarom houdt de Werkgroep Kansengelijkheid een Kansengelijkheidstour over armoede en schuldhulpverlening.

Hoe komt het dat je arm bent of schulden hebt? Hoe kom je wel of niet uit die ellendige situatie? Wat zijn de knelpunten voor de mensen zelf om uit de armoede te komen? En wat zijn de knelpunten voor de hulporganisaties die de mensen helpen?

Om antwoorden op deze vragen te krijgen houdt de Werkgroep Kansengelijkheid op vrijdag 22 februari van 15:00 tot 17:00 uur een Kansengelijkheidstour naar Het Leefkringhuis-Noord, een eerste laagdrempelige opvang voor mensen met grote problemen, en stichting Doras, die zich onder andere bezighoudt met schuldhulpverlening. Deze organisaties werden uitgelicht in de documentaire Schuldig van Omroep Human. De organisaties die we bezoeken liggen op loopafstand van elkaar en zijn goed bereikbaar met de Noord/Zuidlijn.

Aanmelden

Aanmelden kan via kansengelijkheid@d66amsterdam.nl.
Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid van D66 te zijn.

Terugblik eerste en tweede tour

Tijdens de eerste Kansengelijkheidstour bezochten we Indaad, een organisatie die jonge mensen die buiten de boot vallen weer op de rails zet, Nisa for Nisa (vrouwen voor vrouwen), een laagdrempelige stichting die door allerlei activiteiten te organiseren vrouwen een duwtje in de rug geeft en uit hun isolement haalt, en Stichting Vooruit, een organisatie van studenten die allerhande vrijwilligerswerk in de wijk verricht in ruil voor goedkopere woonruimte.

De tweede Kansengelijkheidstour ging naar de Speelgoedbank en de Voedselbank in Bos en Lommer in Amsterdam West. De Speelgoedbank en Voedselbank doen hun best verlichting te brengen in het leven van kinderen en volwassenen die in armoede leven. Ze hebben als uiteindelijke doel zichzelf overbodig maken. Maar zover is het nog lang niet.

22 februari

15:00 uur

Het Leefkringhuis
Koekoeksstraat 16
Amsterdam