Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Kansengelijkheid in het onderwijs: Online rondetafelgesprek met experts

Dinsdag 8 februari 2022 online in Amsterdam

De kennisgroep Kansengelijkheid organiseert op dinsdag 8 februari om 20.00 uur een digitaal rondetafelgesprek met experts over de onderwijsongelijkheid en welke rol de gemeente hierin kan spelen.

Waar je wieg staat bepaalt in grote mate je kansen in onze maatschappij. Het onderwijs zou hiervoor de gelijkmaker kunnen zijn. Maar uit het recente rapport ”Publiek karakter voorop” van de Onderwijsraad blijkt dat het private onderwijs in de afgelopen decennia is verstrengeld met publiek bekostigd onderwijs, wat de onderwijsongelijkheid versterkt.

De kennisgroep Kansengelijkheid organiseert daarom op dinsdag 8 februari om 20.00 uur een digitaal rondetafelgesprek met experts over de onderwijsongelijkheid en welke rol de gemeente hierin kan spelen. Gasten zijn o.a. Sezgin Cihangir (directeur Mathematisch Instituut), Thea Bendt (directeur School’cool Amsterdam), Math van Loo (adviseur onderwijsontwikkeling) en Ilana Rooderkerk (Raadslid D66 Amsterdam). Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via onderstaande formulier!

 

Aanmelding Online rondetafelgesprek kansengelijkheid in het onderwijs

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

8 februari

20:00 uur

Link naar digitale bijeenkomst volgt spoedig.