Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Pride Amsterdam 2019: Vaar mee!

Zaterdag 3 augustus 2019 in Amsterdam

De deelnemers aan de botenparade van de Pride Amsterdam 2019 zijn bekend! De gecombineerde politieke boot is verkozen als een van de 80 mooiste, beste en meeste aansprekende concepten binnen het thema: Thema: Remember the past, create the future.

Remember the past, create the future

Daarom varen wij op zaterdag 3 augustus voor het eerst samen met VVD, CDA, SP en PvdA op één politieke boot mee tijdens de jaarlijkse botenparade van de Pride Amsterdam. Het thema dit jaar is ‘Remember the past, create the future’ waarmee we de Stonewall-rellen herdenken die 50 jaar geleden in New York uitbraken en een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging. Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden.

We slaan de handen ineen

50 jaar sinds Stonewall leert ons dat wanneer mensen de handen inéén slaan, verandering op gang komt. We kunnen het niet alleen. Niet als politieke partij alleen, maar ook niet met alleen de politiek. Dit moeten we samendoen, zodat we samen vooruit kunnen kijken en werken aan een nóg mooiere toekomst. Op 3 augustus staan wij daarom samen met VVD, CDA, SP en PvdA en de vijf Regenboogafdelingen van deze partijen op één boot en slaan we de handen inéén, want we vinden allemaal dat iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn en van iedereen moet kunnen houden. We kijken terug- én vooruit. Wat hebben we bereikt en wat moet er nog gebeuren, zodat iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn.

20 vrije plekken op de boot

D66 zet zich in voor LHBTI-rechten. Niet alleen in het verleden of in het nu, maar dit blijven wij ook in de toekomst altijd doen. Gezien wij dit jaar de boot met vier andere partijen delen zijn er minder plekken vrij op de boot dan andere jaren. De twintig vrije plekken worden door de D66 Pridebootcommissie toegewezen. Beantwoord de volgende vraag om een plekje op de boot te bemachtigen:

Wat heb je betekend voor de LHBTI-gemeenschap en hoe ga jij je hiervoor inzetten nu en in de toekomst?

 
Je mag de vraag op alle mogelijke manieren beantwoorden. Bijvoorbeeld door een video te maken, een brief te sturen of een lied te schrijven. Alles mag! Stuur je inzending op voor 1 juli naar events@d66.nl.

De twintig beste inzendingen worden door de D66 Pridebootcommissie uitgenodigd om mee te varen. Je moet wel D66-lid zijn en D66 vraagt een (vrijwillige) bijdrage van € 66.

De winnaars worden bekendgemaakt op 3 juli 2019.

Wij zien uit naar je inzending.

Succes!

Met Regenbooggroet,

D66 Pridebootcommissie

Vera Bergkamp, Sander Bus, Eric Klaver, Thomas Hermans

3 augustus

Hele dag

Pride Amsterdam
Canal Parade