Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 8 februari 2018

Amsterdam ontwikkelt unieke sportapp

Alle informatie over sportplekken in de buurt, gewoon in je broekzak. De gemeente Amsterdam ontwikkelt, na een motie van onder andere Reinier van Dantzig (D66), een app die alle informatie over sportplekken in de openbare ruimte aanbiedt. Zo maakt deze app het Amsterdammers makkelijker om te gaan sporten. Reinier van Danztig:”Geweldig dat deze app er echt komt. Sporten niet alleen leuk, maar ook gezond en ik ben heel blij dat deze handige app ontwikkeld wordt door de gemeente.” De motie werd ingediend samen met PvdA, VVD, CDA en GroenLinks.

Samenwerking met startups

Het ontwikkelen van een unieke applicatie is in de huidige tijd een uitdaging. Daarom is de gemeente voor deze sportapp een samenwerking aangegaan met de startup Sportyspots. Samen zorgen zij ervoor dat de app unieke informatie geeft over sportplekken in de openbare ruimte én sportaanbieders zoals: bootcampclubs hardloopgroepjes en straatvoetbalclubjes.

Test in Nieuw-West

Het komende halfjaar wordt de pilot ontwikkeld en getest in Nieuw West. Via de app kunnen Amsterdammers in een oogopslag zien waar ze kunnen sporten. Van Dantzig: “Ik ben zeer benieuwd naar de app. Ik sport zelf regelmatig in Nieuw-West en er zitten vast verborgen parels in dat stadsdeel waar ik niets van weet. Ontzettend handig dat alle informatie binnenkort op een Amsterdamse app te vinden is.”