Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 18 april 2014

D66 en GroenLinks presenteren hervormingsagenda 2014-2018

Op Goede Vrijdag presenteren de partijen een links-liberale hervormingsagenda voor Amsterdam. D66 en GroenLinks hebben op acht centrale thema’s een akkoord gesloten. De agenda vormt de basis voor gesprekken met een derde partij over een nieuw stadsbestuur voor de hoofdstad. In de hervormingsagenda worden grote stappen gezet richting een groener, sterker en vrijer Amsterdam, met een woningmarkt die in beweging komt, beter onderwijs, een stevige duurzaamheidsambitie en gezonde stadsfinanciën.

Jan Paternotte, fractievoorzitter D66: “Deze agenda legt een basis voor hervormingen die de stad hard nodig heeft. We gaan meer investeren in onderwijs dan ooit te voren. Dat betekent meer kansen voor Amsterdamse kinderen om het beste uit zichzelf te halen. Ook gaan we het erfpachtsysteem fundamenteel hervormen en de stadsfinanciën onder controle brengen.”

Rutger Groot Wassink, fractievoorzitter GroenLinks: “De groenste Amsterdamse agenda ooit, een stad waarin we voor elkaar blijven zorgen, waarin we bovendien ruimte maken voor Amsterdammers. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een solide basis is om verder te praten met een derde partij.“

D66 en GroenLinks gaan met de agenda op zoek naar een derde coalitiepartner. Komende week wordt door informateurs Thom de Graaf en Tom van der Lee gesprekken gevoerd met de SP, VVD en PvdA.

 

[wpfilebase tag=file id=38 tpl=download-button /]