Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 24 september 2019

Deelmobiliteit wordt prioriteit!

Ronkende auto’s die stilstaan langs de Amsterdamse grachten terwijl fietsers tussen het stilstaande blik doorschieten. Zonder twijfel een bekend gezicht voor elke Amsterdammer. In een snel groeiende stad ligt meer verkeer, meer drukte en meer vervuiling op de loer. Een oplossing ligt in minder én schonere voertuigen: deelmobiliteit. D66-raadslid Vroege is blij met het nieuwe deelmobiliteitsplan en met de omarming van enkele D66-voorstellen. Vroege: ‘’Er komt de komende twee jaar volop ruimte voor e-bakfietsen, deelfietsen en andere schone deelvoertuigen.’’

Elektrische bakfietsen
Voor veel mensen zijn elektrische bakfietsen te duur of te groot om in huis te halen. Door te experimenteren binnen het nieuwe deelmobiliteitskader zullen elektrische bakfietsen voor veel meer mensen toegankelijk worden. D66-raadslid Jan-Bert Vroege: “Elektrische bakfietsen zijn een perfecte aanvulling. Je kan opeens grote boodschappen doen of kleine vrachtjes oppikken zonder auto.”

Deel je eigen voertuig!
Natuurlijk moet de Amsterdammer ook zelf meegaan in de deelmobiliteit. Het faciliteren van Amsterdammers die hun eigen fiets of auto beschikbaar willen maken voor deelmobiliteit staat dus ook hoog op de D66 agenda. D66-raadslid Jan-Bert Vroege: “We hoeven deelmobiliteit niet af te laten hangen van bedrijven, talloze Amsterdammers staan te popelen om er zelf mee aan de slag te gaan.”