Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 6 september 2020

Even voorstellen: Martin Meiland, kandidaat penningmeester D66 Amsterdam

Mijn naam is Martin Meiland en sinds ruim een jaar woonachtig op de Amsterdamse Zuidas, van waaruit ik volop geniet van alle cultuur, horeca en faciliteiten die de stad te bieden heeft.

Ondanks dat ik nieuw ben in Amsterdam ben ik zeker niet nieuw bij D66. Voordat ik naar Amsterdam verhuisde was ik 5 jaar Gemeenteraadslid in buurgemeente Haarlemmermeer. Ik had een prachtige portefeuille met onder andere duurzame economische ontwikkelingen, financiën, grondzaken en luchthavenzaken. Nu ik gesetteld ben in Amsterdam wil ik mij graag weer actief voor D66 inzetten in de functie van Penningmeester.

Ik wil mijn kennis en ervaring uit de financiële wereld en het bedrijfsleven, en mijn ervaring als Gemeenteraadslid inzetten in de Penningmeester functie.  Ik ben werkzaam voor een financiële instelling waar ik mij o.a. bezig hou met kapitaalplanning en kredietrisico. Hierover geef ik advies aan het management en rapporteer ik richting de toezichthouder.

De financiën van de partij moeten op orde zijn. Dat is voor mij de hoofdtaak van een Penningmeester. Mijn doel is om de financiën niet alleen op orde te houden, maar ook te onderzoeken op welke terreinen er nog winst behaald kan worden. Hiervoor is een goede samenwerking met de fractie en deel afdelingen belangrijk, zodat we uiteindelijk de inkomsten nog beter kunnen inzetten voor politieke winst.

Het leven gaat niet alleen maar over werk en politiek. In mijn vrije tijd ga ik graag op reis, bezoek ik het museum, de bioscoop, een festival of concert en lees ik graag een graphic novel. Voor de nodige beweging ga ik graag naar de sportschool of fiets ik een rondje.

Meer over mij:

  • 2014-2018 Gemeenteraadslid voor D66 in de Haarlemmermeer
  • Reporting Analyst bij International Card Services (ICS)
  • Was eerder werkzaam bij ABN AMRO en KPMG
  • Heeft gestudeerd aan de VU Amsterdam (Accounting & Control) en Christelijke Hogeschool Nederland (Hotel Management)