Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 7 juni 2018

Gratis juridische hulp voor ondernemers

Loon naar werken! De gemeente gaat winkeliers in toeristische gebieden gratis helpen bij huurconflicten. Deze maatregel is het resultaat van een motie ingediend door Meltem Kaya (D66), Marja Ruigrok (VVD), en Tiers Bakker (SP). Wethouders Kajsa Ollongren en Kock hebben vervolgens werk gemaakt van de motie, met als doel de monocultuur van nutellawinkels en toeristenshops tegen te gaan. Lijsttrekker Reinier van Dantzig: “Geweldig resultaat in de strijd tegen de verdrukking van kleine ondernemers in de binnenstad. Ik hoop dat de deze maatregel een succes wordt onder ondernemers.”

Gratis hulp
In de binnenstad hebben kleine winkeliers het vaak lastig met snel stijgende huurprijzen. De gemeente biedt deze ondernemers daarom gratis juridisch advies aan bij huurconflicten. Deze ondersteuning van kleine zelfstandigen moet verdrukking door grote winkelketens tegengaan. Van Dantzig: “De leefbaarheid in de binnenstad staat onder druk. Deze regel helpt bij het behouden van een divers winkelaanbod zodat ook Amsterdammers hun boodschappen in Centrum kunnen blijven doen.

Balans in de Stad
Deze maatregelen passen in het dossier Balans in de Stad. De gemeente werkt aan de hand van vier pijlers aan het behouden en vergroten van de leefbaarheid in Amsterdam en in het bijzonder in het Centrum. Een van de pijlers is de kwaliteit en diversiteit van winkels vergroten. Reinier van Dantzig: “We moeten voorkomen dat het centrum van Amsterdam een speeltuin wordt van louter de grootste winkelketens. Ik ben daarom blij met deze uitwerking.”