Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 6 december 2017

ICT-leraar Hakan Leraar van Amsterdam 2017

Meester Hakan van het Metis Montessori Lyceum is vandaag tot zijn verrassing verkozen tot Leraar van Amsterdam 2017. Volgens collega’s is Hakan een inspiratiebron en geeft hij leerlingen de ruimte om hun talenten te ontplooien.  Hakan is leraar informatie en communicatie en heeft naast zijn reguliere klassen de speciale Coderclass opgezet. Daarnaast doet hij met verschillende groepen leerlingen mee aan verschillende roboticawedstrijden. Om leraren in het zonnetje te zetten, organiseerde D66 Amsterdam dit jaar voor de derde keer de ‘Leraar van Amsterdam 2017’ verkiezing. Bij deze verkiezing kunnen leerlingen, ouders, leerkrachten en directeuren van alle scholen in Amsterdam de leukste leerkracht van hun school nomineren.

Inzendingen van alle leerlingen

Volgens de collega’s die Hakan nomineerden zet hij zich enorm in voor het informaticaonderwijs, geeft hij les met groot plezier, enthousiasme en bescheidenheid en creëert hij een positieve sfeer om zich heen. In het weekend organiseert hij ook nog eens de ‘Coderdojo’, een project waar basisschoolleerlingen in het weekend kennis kunnen maken met programmeren.

Goed onderwijs begint voor de klas

D66-raadslid Dehlia Timman heeft de Leraar van Amsterdam prijs aan Hakan uitgereikt. “Elke dag staan leraren voor de klas en zetten zij hun beste beentje voor om elk kind te helpen ontwikkelen. Niet alleen voor die ene reken- of taaltoets. Ze helpen kinderen ook in hun sociale ontwikkeling en begeleiden het leerproces van een kind,” aldus Timman. D66 is trots op al die duizenden leraren die zich hier elke dag weer voor inzetten. Om hen extra in het zonnetje te zetten organiseert D66 een jaarlijks terugkerende Verkiezing voor Leraar van Amsterdam.