Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 15 juni 2017

Kopenhagen: reguleer wiet!

De gemeenschap Vrijstad Christiania in Kopenhagen is berucht om haar broedplaats van cannabiscriminaliteit. Regulering van wietteelt is volgens de Socialistisk Folkeparti in Kopenhagen hard nodig om een onveilige situatie als deze te verbeteren. D66 sluit zich daar natuurlijk bij aan. Voor ons raadslid Ariëlla Verheul dé gelegenheid om in Kopenhagen te vertellen over het drugsbeleid in Nederland en waarom we de ambitie hebben wietteelt te reguleren

 

Politieagenten inzetten voor veiligheid

Namens D66 nam ze de proef op de som in Vrijplaats Christiana. Samen met drugsonderzoeker Ton Nabben van de UvA werd Ariëlla Verheul uitgenodigd op de plaatselijke conferentie van de Christiania Cultural Association te spreken over cannabisbeleid. “Als het aan D66 ligt is het tijd om wietteelt te reguleren. Een meerderheid in de Tweede Kamer is gelukkig ook voorstander. Amsterdam heeft daar als stad met de meeste coffeeshops veel baat bij. We zetten onze politieagenten veel liever in voor de veiligheid in de stad, dan om op wietplanten te jagen. Nederland is met Amsterdam voorop graag voorloper maar het wordt hoog tijd dat steden als Kopenhagen volgen,” aldus Verheul.

 

Criminele bendes

Jonge verkopers, die worden aangestuurd door criminele organisaties, worden tot op de dag van vandaag door de politie van de straat geveegd en opgepakt. Helaas met weinig effect: de politie ziet dat deze dealers door de bendes moeiteloos worden vervangen. Verheul: “Schokkend om te zien hoe criminaliteit de boventoon gaat voeren wanneer wietteelt niet gereguleerd is.”