Steun ons en help Nederland vooruit

Daniëlle de Jager

Raadslid - Onderwijs, Openbare ruimte en Groen, Ruimtelijke Ordening, Marineterrein, Zuidas, Reiniging, Dierenwelzijn, Wijkaanpak

Mijn naam is Daniëlle de Jager en ik ben gemeenteraadslid namens D66 in Amsterdam. Mijn portefeuilles zijn Onderwijs, Openbare ruimte, Groen, Reiniging en Dierenwelzijn. Er liggen grote vraagstukken voor Amsterdam. Hoe komen we, met elkaar, zo goed mogelijk door deze coronacrisis? Hoe vangen we de pijnlijke gevolgen op van de maatregelen die nodig zijn om verspreiding tegen te gaan? En hoe zorgen we dat we kunnen blijven investeren in de dingen die we belangrijk vinden, zoals onderwijs, terwijl we ook de financiën in het oog houden? Met veel liefde voor de stad wil ik me inzetten om hier samen met Amsterdammers de beste keuzes in te maken.

Voordat ik raadslid werd, was ik duoraadslid voor D66 in Amsterdam, zat ik in de programmacommissie voor het verkiezingsprogramma van 2018-2022 en heb ik gewerkt voor de Tweede Kamerfractie van D66. Daar heb ik me onder meer ingezet voor een toekomstbestendige Europese begroting, het tegengaan van internationale belastingontwijking en voor emancipatie. Ik ben econoom en heb gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de Londen School of Economics.

Ik vervang raadslid Ilana Rooderkerk tijdens haar zwangerschapsverlof. Naast mijn raadslidmaatschap werk ik bij de Autoriteit Financiële Markten, de toezichthouder op kapitaalmarkten en financiële ondernemingen.

Heb je een vraag over onderwijs, over de vegroening van de stad of op één van mijn andere portefeuilles? Neem contact op! Ik ben bereikbaar op danielle.de.jager@raad.amsterdam.nl

Meer van Daniëlle de Jager