Steun ons en help Nederland vooruit

Daniëlle de Jager

Duoraadslid - Mobiliteit, Luchtkwaliteit en Water.

Mijn naam is Daniëlle de Jager en ik ben duoraadslid namens D66 in Amsterdam. Mijn portefeuilles zijn Mobiliteit, Luchtkwaliteit en Water. Er liggen grote vraagstukken voor Amsterdam. Hoe komen we, met elkaar, zo goed mogelijk door deze coronacrisis? Hoe vangen we de pijnlijke gevolgen op van de maatregelen die nodig zijn om verspreiding tegen te gaan? En hoe zorgen we dat we kunnen blijven investeren in de dingen die we belangrijk vinden, terwijl we ook de financiën in het oog houden? Met veel liefde voor de stad wil ik me inzetten om hier samen met Amsterdammers de beste keuzes in te maken.

Voordat ik duoraadslid werd, zat ik in de programmacommissie voor het verkiezingsprogramma van 2018-2022 en heb ik gewerkt voor de Tweede Kamerfractie van D66. Daar heb ik me onder meer ingezet voor een toekomstbestendige Europese begroting, het tegengaan van internationale belastingontwijking en voor emancipatie. Ik ben econoom en heb gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de Londen School of Economics.

Ik heb tijdelijk raadslid Ilana Rooderkerk vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. Naast mijn duoraadslidmaatschap werk ik bij de Autoriteit Financiële Markten, de toezichthouder op kapitaalmarkten en financiële ondernemingen.

Heb je een vraag over één van mijn portefeuilles? Neem contact op! Ik ben bereikbaar op danielle.de.jager@raad.amsterdam.nl

Meer van Daniëlle de Jager