Steun ons en help Nederland vooruit

Daniëlle de Jager

Duoraadslid - Sport & Recreatie, Zorg, Jeugdzorg, Werk & Inkomen en Participatie, Armoedebeleid & Schuldhulpverlening, Volwasseneneducatie, laaggeletterdheid en inburgering

Ik ben Daniëlle de Jager, econoom. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de Londen School of Economics. Na mijn studie ben ik begonnen bij het ministerie van Financiën op het gebied van Europese integratie. Tijdens de kredietcrisis is daar hard gewerkt om de Europese Unie weer financieel gezond te krijgen.

In 2014 stapte ik over naar Tweede Kamerfractie van D66 als senior beleidsmedewerker. Ik werkte voor Wouter Koolmees, Steven van Weyenberg en Vera Bergkamp. Daar heb ik me onder meer ingezet voor een transparantere Europese begroting, het tegengaan van internationale belastingontwijking en emancipatie.

Nu werk ik bij de Autoriteit Financiële Markten als toezichthouder op de financiële sector. Ook ben ik schuldencoach voor De Regenboog Groep, waar ik mensen help die zijn vastgelopen in hoge schulden. Meer dan een miljoen huishoudens hebben risicovolle of problematische schulden in Nederland. De gemeente is verantwoordelijk voor het beleid rondom schuldhulpverlening. Dit beleid kan beter en dat is één van de dingen waar ik graag mee aan de slag wil.

Het afgelopen jaar heb ik gewerkt aan het verkiezingsprogramma van D66 voor Amsterdam: ‘Gelijke kansen, gezonde groei, goed wonen.’ Dankzij de bijdrage van de actieve leden en D66-kennisgroepen staat het verkiezingsprogramma vol ambitieuze en serieuze plannen voor de stad. Graag wil ik met deze plannen aan de slag als gemeenteraadslid.

Er liggen grote vraagstukken voor Amsterdam. Hoe gaan we om met de groei van toerisme en de krapte op de woningmarkt? Hoe maken we de stad duurzaam? Hoe investeren we in de dingen die we belangrijk vinden, zoals onderwijs, terwijl we de financiën op orde houden? Met veel liefde voor de stad wil ik me inzetten me hier samen met Amsterdammers de beste keuzes in te maken.

Meer van Daniëlle de Jager