Steun ons en help Nederland vooruit

Guus Bakker

Ouderenzorg, Arbeidsmarkt en Personeel & Organisatie

66 jaar

Amsterdam

Guus Bakker, 65 jaar, twee kleinkinderen en een vrouw die psychotherapeut is: natuurlijk word je dan woordvoerder Zorg.

Voorheen was ik directeur van de Beurs van Berlage en voorzitter van Amsterdam City, de belangenbehartiger voor bedrijven in de binnenstad. Daarom ben ik niet begonnen als woordvoerder Zorg maar als woordvoerder Economie. Heb er toen stevig aan meegewerkt dat er een nieuwe sluis wordt gebouwd voor de haven (werkgelegenheid!), dat er meer aandacht komt voor het wel en wee van onze markten (Albert Cuyp, Ten Kate, de Dapper – het zijn voorraadschuren voor de stad), méér windmolens geplaatst moeten worden (duurzaam) en dat de bierfiets verboden mocht worden – dat was binnen D66 geen vanzelfsprekende zaak.

Maar nu dan toch woordvoerder Zorg, samen met Meltem Kaya. Eerste wapenfeit in 2017: dat mensen, die van de gemeente een canta hadden gekregen, omdat ze echt gehandicapt waren, die canta mogen houden, óók als ze volgens de nieuwe regels dat wagentje zouden moeten inleveren, omdat ze hem al acht jaar of langer hebben en heel hun leven rondom “hun” canta hebben georganiseerd. Was een ingewikkelde kwestie – maar daar houd ik wel van.

Ook straks word ik graag woordvoerder Zorg. Belangrijk voor de komende jaren is alert te blijven. Dat de bureaucratie klein blijft. Dat het vertrouwen in de professional groot blijft.  En dat het systeem geen perverse uitkomsten geeft (zoals bij de canta’s). Dat betekent meer aandacht voor de uitvoering en – voor mij persoonlijk gezien mijn leeftijd – aandacht voor ouderen. Amsterdam is een stad waar mensen gezond oud willen worden.

Ik ben nu ook nog woordvoerder Personeel & Organisatie (structureel werk verdient een vaste baan) én zit ik met veel plezier de Commissie Infrastructuur en Duurzaamheid voor want ook als ik er niet meer ben, is duurzaamheid de toekomst.

Portefeuilles: Arbeidsmarkt en P&O; Zorg en Welzijnsbeleid (Ouderenzorg)

Meer van Guus Bakker
Ik geloof dat een gezonde stad een stad is waar ook en véél wordt gewerkt.
- Guus Bakker