Steun ons en help Nederland vooruit

Ilana Rooderkerk

Wijkaanpak, Openbare Ruimte en Groen, Reiniging, Dierenwelzijn, Ruimtelijke Ordening, Marineterrein, Onderwijs, ZuidAs, Marine terrein

Ik wil een stem geven aan Amsterdammers
Van jongs af aan geef ik anderen een stem. Als kind kwam ik op voor mijn klasgenootjes. Later gaf ik een stem aan maatschappelijke thema’s als actrice bij de publieke omroep. Vanaf 2014 geef ik als volksvertegenwoordiger voor D66 een stem aan de Amsterdammers in stadsdeel West. Aan de bewoners die zich toch wel laten horen, maar ook aan de mensen die stiller zijn en soms overstemd worden.

Zoals aan de ondernemer, die zijn terras bijna moest opgeven omdat het steeds weer vol lag met een grote berg afval. Of aan de bewoners van de Hugo de Grootkade, die wilden dat kinderen weer buiten konden spelen in de vol geparkeerde straat. En aan Mischa, die wat wilde doen aan de overlast  van de drukte rondom de Hallen.

Voor elkaar krijgen
En het mooie was: ik ontdekte dat je door de bewoners een stem te geven in onze stad zoveel voor elkaar kan krijgen! Door de zorgen, wensen en ideeën te vertalen in amendementen, moties en initiatiefvoorstellen. De ondernemer kijk nu weer tevreden uit tegen op een schoon en vol terras. De kinderen in de Hugo de Grootkade leven zicht uit in een autovrije leefstraat. En Mischa treft samen met een bewonersforum maatregelen tegen de overlast.

Jouw Amsterdam
Daarom wil ik nu de volgende stap zetten: jou vertegenwoordigen als Gemeenteraadslid in Amsterdam. Jouw Amsterdam. Daarbij maak ik graag gebruik van mijn werkervaring als woordvoerder bij de Vrije Universiteit Amsterdam en daarvoor bij de Tweede Kamer, het Europees Parlement en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Mijn Amsterdam is een stad waar kinderen gelijke kansen krijgen op school. Een stad waarin mensen voor elkaar klaar staan. Een stad die vooroploopt op het gebied van duurzaamheid. Ik hoor ook graag wat jij belangrijk vindt en ben benieuwd naar je mening. Vandaar mijn aanbod. Geef mij jouw stem en dan geef ik jou die van mij!

Voor meer informatie over mijn plannen voor de stad kun je kijken op: www.ilanarooderkerk.nl.

Wijkaanpak, Openbare Ruimte en Groen, Reiniging, Dierenwelzijn, Ruimtelijke Ordening, Marineterrein, Onderwijs

Meer van Ilana Rooderkerk