Steun ons en help Nederland vooruit

Ilana Rooderkerk

Onderwijs, Openbare ruimte en Groen, Ruimtelijke Ordening, Marineterrein, Zuidas, Reiniging, Dierenwelzijn, Wijkaanpak

Mijn naam is Ilana Rooderkerk en ik ben gemeenteraadsraadslid bij D66 in Amsterdam.

Ik voer het woord over Onderwijs, Openbare ruimte en Groen, Ruimtelijke Ordening, Marineterrein, Zuidas, Reiniging, Dierenwelzijn en Wijkaanpak. Voordat ik raadslid werd was ik duoraadslid voor D66. Daarvoor was ik van 2014 tot 2018 Bestuurscommissielid in stadsdeel West.

Van jongs af aan geef ik anderen een stem. Als kind kwam ik op voor mijn klasgenootjes. Later gaf ik een stem aan maatschappelijke thema’s als actrice bij de publieke omroep. Na afgestudeerd te zijn als politicologe werd ik politiek actief voor D66. Met mijn werk in de Gemeenteraad wil ik Amsterdammers een stem geven. Aan de bewoners die zich toch wel laten horen, maar ook aan de mensen die stiller zijn en soms overstemd worden.

Ik zet mij in voor een stad die luistert naar haar bewoners, bijvoorbeeld als het gaat om meer groen in hun straat. Samen met ouders, leerlingen en leraren maak ik werk van gelijke kansen voor kinderen op school. Daarnaast zet ik mij in voor burgerschapsonderwijs, zodat je op school niet alleen leert om iets te worden, maar ook om iemand te worden. Heb je ideeën hierover? Spreek mij vooral aan.

Nevenfunctie(s)

  • Beroep: Woordvoerder corporate affairs bij het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat
  • Onbetaald: Bestuurslid Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam
Meer van Ilana Rooderkerk