Steun ons en help Nederland vooruit

Jan-Bert Vroege

Binnenstedelijk verkeer en vervoer (exclusief NZ-lijn/metronet), ICT, LHBT-emancipatie, lid van de Stadsregioraad en het Presidium

42 jaar

Amsterdam

Mijn naam is Jan-Bert Vroege. Midden jaren 90 kwam ik als student naar Amsterdam en al snel raakte ik betoverd door de vrijheid en veelkleurigheid van de stad. Vrij zijn om te doen, te laten en te zijn wie je wilt zijn. En te genieten van alle kleuren, smaken en culturen die Amsterdam te bieden heeft. Ruim 10 jaar woon ik met mijn vriend in Oost, vlak bij de Amstel en nog steeds geniet ik iedere dag van Amsterdam.

In de gemeenteraad zet ik mij in voor die vrijheid en veelkleurigheid. Door op te komen voor de belangen van de outsiders, zoals jongeren of roze ouderen, want de belangen van de insiders worden door andere partijen al genoeg verdedigd. In de Vrije Stad Amsterdam moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Op school, op het werk en op de sportvereniging. Ongeacht afkomst, geloof of seksuele oriëntatie. Omdat dit nog steeds niet vanzelfsprekend is, moeten we hier blijvend aandacht voor hebben

Daarnaast moet Amsterdam veiliger worden voor zowel voetgangers, fietsers als de automobilist. Amsterdam is de nummer 1 fietsstad in de wereld, maar heeft last van achterstallig onderhoud. Ik ga mij inzetten voor betere en bredere fietspaden en  meer fietsenstallingen.

Ten slotte moeten er ook enkele zaken praktisch goed geregeld worden; denk aan een modern parkeerbeleid dat past bij de huidige tijd,en een goed werkend netwerk van tram, metro en bus.

Portefeuilles: Binnenstedelijk Verkeer en Vervoer (excl. Noord/Zuidlijn), ICT en LHBT-emancipatie

Meer van Jan-Bert Vroege
In de gemeenteraad zet ik mij in voor die vrijheid en veelkleurigheid.
- Jan-Bert Vroege