Steun ons en help Nederland vooruit

Jan-Bert Vroege

Mobiliteit, Luchtkwaliteit, Water, Diversiteit, emancipatie, Democratisering, Ruimtelijke Ordening: sprong over IJ en ZuidasDok.

46 jaar

Amsterdam

Mijn naam is Jan-Bert Vroege. Midden jaren 1990 kwam ik als student naar Amsterdam en al snel raakte ik betoverd door de vrijheid en veelkleurigheid van de stad. Vrij zijn om te doen, te laten en te zijn wie je wilt zijn. En te genieten van alle kleuren, smaken en culturen die Amsterdam te bieden heeft. Ruim 15 jaar woon ik met mijn vriend in Oost, vlak bij de Amstel en nog steeds geniet ik iedere dag van Amsterdam.

In de gemeenteraad zet ik mij in voor die vrijheid en veelkleurigheid. Door op te komen voor de belangen van de outsiders, zoals jongeren of roze ouderen, want de belangen van de insiders worden door andere partijen al genoeg verdedigd. In de Vrije Stad Amsterdam moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Op school, op het werk en op de sportvereniging. Ongeacht afkomst, geloof of seksuele oriëntatie. Omdat dit nog steeds niet vanzelfsprekend is, moeten we hier blijvend aandacht voor hebben.

Daarnaast moet Amsterdam veiliger worden voor zowel voetgangers, fietsers als de automobilist. Amsterdam is de nummer 1 fietsstad in de wereld, maar heeft last van achterstallig onderhoud. Ik ga mij inzetten voor betere en bredere fietspaden, meer fietsenstallingen en schone lucht.

Ten slotte moeten alle Amsterdammers betrokken worden bij alle besluiten die we nemen om de stad nog mooier en beter worden. De stem van bewoners en ondernemers moet luider gaan klinken.

Lid Regioraad van de Vervoerregio Amsterdam

Lid van de enquêtecommissie.

Contactpersoon stadsdeel Oost

Portefeuilles: Diversiteit & Antidiscriminatiebeleid, Democratisering, Verkeer & Vervoer, Luchtkwaliteit, Water

Meer van Jan-Bert Vroege
In de gemeenteraad zet ik mij in voor die vrijheid en veelkleurigheid.
- Jan-Bert Vroege