Steun ons en help Nederland vooruit

Marcel van den Heuvel

Lokale Media, Kunst & Cultuur, Erfgoed & Monumentenzorg, Dierenwelzijn

Amsterdam

Op jonge leeftijd ben ik actief geworden voor D66 en dat heeft mij gesterkt en gevormd. Vervolgens heb ik jaren in Brussel gewoond en heb ik voor de Verenigde Naties en de Wereldbank gewerkt. Sindsdien waardeer ik veel meer wat we hier hebben en hoe het hier geregeld is. In Nederland hebben we het goed, al geldt dat niet voor iedereen. Dat lijken we soms onvoldoende te beseffen. Dat veel zaken hier goed zijn geregeld neemt niet weg dat dingen anders en beter kunnen.

In 1977 ben ik lid geworden van D66. Drie jaar later ben ik actief geworden in het bestuur van de D66 deelafdeling Amsterdam-Osdorp. Daarna heb ik verschillende bestuursfuncties gehad, van wethoudersassistent onder D66-wethouder Rick ten Have tot beleidsmedewerker Binnenlandse Zaken en Milieu voor de D66 Tweede Kamerfractie. In maart 2014 ben ik gekozen tot lid van de gemeenteraad van Amsterdam.

Ik kies voor D66 omdat dit de partij is waar ik me al jaren bij thuis voel. Ik kies voor Amsterdam omdat dit mijn stad is. Vertrouwen op eigen kracht en op de ontwikkeling van mensen door persoonlijke inspanning, daarvoor moet de overheid ruimte bieden. Een duurzame samenleving waarin we zorgvuldig omgaan met onze stad en het leefmilieu. Bouwen aan een samenleving waarin ruimte is voor iedereen.

Binnen mijn portefeuille bestaat er de mogelijkheid om volop initiatieven te presenteren. Inmiddels heb ik een initiatiefnota ingediend om bezwaarschriften van Amsterdammers beter af te handelen. In het komend jaar presenteer ik initiatieven op het gebied van deregulering, monumentenzorg, bibliotheken en regionale media met als doel om Amsterdam voor de Amsterdammers nog beter, duurzamer en mooier te maken.

 

Portefeuilles: Kunst en cultuur, Lokale Media, Monumenten, Dierenwelzijn, Juridische Zaken, Dienstverlening, Rekeningcie

Meer van Marcel van den Heuvel
Ik zet mij in voor een duurzame samenleving waarin we zorgvuldig omgaan met onze stad en het leefmilieu.
- Marcel van den Heuvel