Steun ons en help Nederland vooruit

Paul Guldemond

Vicefractievoorzitter politiek - Financiën, Deelnemingen, Gemeentelijk Vastgoed, Dienstverlening, Personeel en Organisatie, Coördinatie bedrijfsvoering en Inkoop

38 jaar

Amsterdam

Mijn naam is Paul Guldemond en ik woon met mijn vrouw en twee kinderen in de Schinkelbuurt. Vanuit mijn woonkamer kijk ik op een drukke kruising, die voor mij de dynamiek en energie van Amsterdam zichtbaar maakt. In het dagelijks leven ben ik beleidsmedewerker bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. De grote lijnen van het Rijksbeleid krijgen voor mij kleur doordat ik actief ben in de lokale politiek. Dat vind ik heel interessant om te ervaren.

D66 staat voor mij voor de vrijheid om je eigen keuzes te maken; je leven naar eigen wens vorm te geven. Keuzevrijheid en kansengelijkheid zijn daarin kernwoorden. Daar is wat mij betreft onlosmakelijk aan verbonden dat we zorgen voor iedereen die niet op eigen kracht mee kan komen. Met goed onderwijs, degelijke sociale voorzieningen en de vrijheid om jezelf te kunnen zijn.

In de afgelopen raadsperiode heb ik mij als woordvoerder Financiën ingezet voor een financieel gezond Amsterdam. Er zijn hierin grote stappen gezet en Amsterdam staat er inmiddels goed voor, maar het werk is nog niet af. In de deze periode wil ik graag de spreekwoordelijke punten op de i zetten. Met stadsfinanciën die duurzaam op orde en robuust zijn, kunnen we blijven investeren in de stad, ook als het economisch wat minder gaat. Door onze schulden beheersbaar te houden, hoeven we minder geld aan rente te betalen en kunnen we het inzetten voor goed onderwijs. En als we geld reserveren voor inflatie, hoeven we niet te bezuinigen op kunst of welzijn.

D66 streeft naar een Amsterdam dat het beste in mensen naar boven brengt; ik wil me daar graag nog een periode voor inzetten.

Meer van Paul Guldemond
Ik zet mij in voor een financieel gezond Amsterdam
- Paul Guldemond