Steun ons en help Nederland vooruit

Sarah Berckenkamp

Fractievertegenwoordiger- Mobiliteit, luchtkwaliteit, Ruimtelijke Ordening, Zuidas en Marineterrein

Als fractievertegenwoordiger voer ik het woord voor de commissies Mobiliteit, Luchtkwaliteit en Ruimtelijke Ordening, Zuidas en Marineterrein.

Ik vind het een eer om de fractie te mogen ondersteunen op deze belangrijke en ook heel “zichtbare” portefeuilles in de openbare ruimte.

Al vanaf mijn studententijd (waar mijn Amsterdamse leven begon) heb ik tijdens mijn studie cultureel erfgoed geleerd dat iedere structuur in de stad een reden heeft. Met de kennis van vroeger en de uitdagingen voor de toekomst, wil ik de stad toekomstbestendig maken. Met wegen en openbare ruimte die groener, gezonder en veiliger zijn, wordt Amsterdam nog meer de stad van en voor iedereen.

Mijn keuze voor de politiek en D66 heb ik genomen omdat ik voor radicale kansengelijkheid ben.

Want iedereen in Nederland heeft dezelfde rechten, maar niet altijd dezelfde kansen.

Ik vind dat het niet uit moet maken waar je vandaan komt om te bepalen waar je naartoe gaat, in iedere fase van je leven. Dit begint bij goed onderwijs, een veilige omgeving om op te groeien, maar ook een Amsterdam waarin je op alle leeftijden kan besluiten het roer om te gooien, omdat dat je simpelweg gelukkiger maakt.

Een stad waarin iedereen dezelfde kansen krijgt, zorgt voor een gezonde en veilige stad voor iedereen en daar wil ik graag aan bijdragen.