Steun ons en help Nederland vooruit

Sjoerd Warmerdam

Zorg, Jeugdzorg, Ruimtelijke Ordening, Zuidas, Marineterrein.

Woordvoerder Zorg, Jeugdzorg, Ruimtelijke Ordening, Zuidas, Marineterrein.

Als kind wist ik al vroeg dat ik Den Haag zou verlaten voor het bruisende Amsterdam zodra ik de kans kreeg. Dus direct nadat ik mijn 18e verjaardag vierde, pakte ik mijn koffers en vertrok in naar Bos en Lommer. In de stad van vrijzinnigheid danste ik voor het eerst het klokje rond. Op festivals waar ik mezelf kon zijn nog voor ik wist wie ik was, zag ik de zon op komen. In deze stad vol expressie, bezocht ik voor het eerst postmoderne optredens in het Veem Theater en Vrankrijk waar ik niets van begreep. In deze stad ben ik Amsterdammer geworden en vader geworden van een kleine Amsterdammer.

Namens D66 zal ik mij het komende jaar vol overgave inzetten voor de gezondheid van alle Amsterdammers. Gezondheid is zoveel meer is dan alleen ‘niet ziek zijn’. Gezondheid gaat verder dan goede zorg. Gezondheid is de vrijheid hebben om jezelf te kunnen ontplooien. Want hoe vrij zijn wij als gezondheid je kansen beperkt? Ik geloof dat we alleen écht vrij zijn als we dat samen zijn. Als iedereen gelijke kansen krijgt. We mensen helpen die het nodig hebben. Dat is het beste medicijn voor een vrije samenleving.

Amsterdam moet het vangnet zijn voor hen die dit nodig hebben, zodat zij het daarna zelf weer kunnen. Een stad waarin we iedereen vrij laten, maar niemand laten vallen.

Meer van Sjoerd Warmerdam