Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 16 juni 2008

Netwerkbijeenkomst met Fatma Koser Kaya

Borrelend aan een baan!

D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya organiseert opmaandag 16 juni om 16.30 uur in Amsterdam een netwerkbijeenkomst voor studenten en werkgevers. De bijeenkomst vindt plaats in de Café P96 aan de Prinsengracht 96. Verschillende bedrijven en organisaties brengen hun kennis en ervaring op het gebied van netwerken over op studenten. Na de bijeenkomst is er gelegenheid om alvast een start te maken met het netwerken.

Na het afronden van een opleiding hebben allochtone jongeren en autochtone jongeren die als eerste van hun familie hebben gestudeerd, vaak moeite met het vinden van een baan. Nog meer brieven schrijven is dan niet het antwoord, maar netwerken. Want werkgevers nemen vooral mensen aan die ze al kennen. Het aannemen van een nieuwe werknemer is tenslotte een grote investering en die doe je makkelijker in iemand die je al beter kent dan na één of twee sollicitatiegesprekken.

Koser Kaya wil laten zien dat jongeren niet op initiatieven van de overheid hoeven te wachten, maar dat zij de kloof met de arbeidsmarkt en werkgevers zelf kunnen overbruggen. Werkgevers zijn in de huidige krappe arbeidsmarkt dringend op zoek naar nieuwe werknemers en nieuw talent. Ze weten alleen niet zo goed waar ze moeten zoeken. Door de studenten te leren hoe zij zelf hun netwerk kunnen vergroten, wil de organisatie werkgever en student bij elkaar brengen.

Aanwezig zullen zijn o.a.: VNO-NCW, Twynstra Gudde,Tempo Team, Vitae, ABU, StudiJob, Axis, Onderwijs BV, Div, en HOA, Jurriën Koops, (Juridische zaken/arbeidsvoorwaarden ABU) en Fatma Koser Kaya.

Eerder organiseerde Koser Kaya al bijeenkomsten in Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Klik hier voor het artikel uit ‘Volkskrant Banen’ over de bijeenkomst in Rotterdam. Voor verder informatie kunnen studenten ons bereiken via: netwerkbijeenkomst@gmail.com.