Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 1 november 2021

Nieuw gezicht in de fractie: Nazmi Türkkol

Deze maand werd Nazmi Türkkol geïnstalleerd als raadslid in Amsterdam. Hij komt de D66 fractie versterken op de portefeuilles Ruimtelijke ordening en Deelnemingen. ‘‘Ik heb veel zin om aan de slag te gaan voor de Amsterdammer. Ik zie het als mijn plicht om te strijden tegen onrechtvaardigheid en om op te komen voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving.’’      

Dagelijks leven
In het dagelijks leven is Nazmi sociaal advocaat bij De Wit Lattmann Türkkol Advocaten. Hij is al sinds 1993 advocaat te Amsterdam en heeft daarnaast enkele nevenfuncties waaronder, tot een maand geleden, het voorzitterschap van D66 Amsterdam Nieuw-West. ‘‘In de sociale advocatuur heb ik de gelegenheid gekregen om iets terug te doen voor de Nederlandse samenleving. Ik zie het als mijn plicht om te strijden tegen onrechtvaardigheid en om op te komen voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving.’’

Nazmi en D66   
Tijdens zijn studententijd heeft Nazmi deelgenomen aan een aantal bijeenkomsten van D66 en sindsdien heeft hij naar eigen zeggen altijd op deze partij gestemd. ‘‘D66 is open-minded, eerlijk en optimistisch. Een liberale partij met een warm hart. De waarden als de individuele vrijheid, gelijke kansen voor iedereen en sociale cohesie spraken mij erg aan. In 2013 heb ik besloten om lid te worden en mij actief in te zetten voor D66.’’

Wat kunnen we van Nazmi in de Raad verwachten?
‘‘Politici moeten meer verbinding zoeken en openstaan voor elkaars ideeën. Iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij wil zijn, met een eigen identiteit, geloof en levensovertuiging; vrijheid moet overal en voor iedereen gelden. Ik hoop dat ik met mijn kennis, ervaring en inzet een bijdrage kan leveren tot een sociaal liberaal Nederland.’’