Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 4 november 2020

Ontmoet de kandidaten: Attie en Anneke

Anneke Ensink

Met plezier stel ik mij kandidaat om voorzitter van D66 Amsterdam te worden. De afgelopen 2,5 jaar heb ik velen van jullie al leren kennen als vicevoorzitter Organisatie. Het contact met jullie en de plannen waar we samen aan hebben gewerkt, hebben mij veel energie gegeven, en dat is voor mij de basis om voorzitter te willen worden.

In mijn periode als vicevoorzitter heb ik een aantal zaken kunnen initiëren waar ik trots op ben. We hebben op Linkedin een talentendatabase opgebouwd met 1800 leden. Het Els Borst Netwerk Amsterdam heeft een stevige plek binnen de vereniging opgebouwd.

De reünie van 10 jaar Masterclass liet zien dat wij in staat zijn om inhoud en plezier te combineren. De talentencommissie is met een sterke voorzitter een plek waar we talenten kunnen voorbereiden op de aanloop naar een politieke functie.  En ondertussen zijn er verschillende groepjes gevormd die graag aan de slag willen met een onderwerp – zoals kansengelijkheid, diversiteit en digitalisering – en daar impact op willen maken.

De komende twee jaar staan in het teken van de Tweede Kamer- en gemeenteraadsverkiezingen. Door het vicevoorzitterschap heb ik goed zicht op de talenten en de uitdagingen binnen de partij. Dat voelt als een stevige basis om als voorzitter verder te bouwen aan de zichtbaarheid van de partij, het uitbreiden van het interne debat, het sterk houden van de relatie met de stadsdelen, en het uitdagen van de leden om mee te denken en mee te praten over hoe wij willen dat onze stad wordt bestuurd.

Het zijn gekke tijden. De afgelopen maanden hebben laten zien dat we niet alles in de hand hebben. Dat we afhankelijk zijn van elkaar. Dat we ons zullen moeten aanpassen aan datgene wat er op ons pad komt. Wil je een voorzitter die met energie en mildheid om kan gaan met de uitdagingen van deze tijd? Iemand met een actueel netwerk binnen de partij, die initiatieven van leden stimuleert en het lef heeft om in onzekere tijden verantwoordelijkheid te nemen? stem dan op mij, stem Anneke Ensink.

Wil je meer weten? mail mij op aensink@mac.com.

Ontmoet de kandidaten: Attie en Anneke

Attie Wang

Mijn naam is Attie Wang en ik wil graag jouw voorzitter worden. Wil je weten waarom?

Ik breng een bak aan ervaring

Al 10 jaar ben ik op verschillende manieren actief binnen onze partij. Mijn ervaring heb ik onder andere opgedaan als bestuurslid van D66 Amsterdam. Als penningmeester (2012-2016) heb ik al eerder aan het roer gestaan van onze vereniging én als lid van het campagne-kernteam heb ik onze meest succesvolle verkiezing geleid: die van 2014. Kortom, ik weet wat nodig is om deze vereniging te leiden in een periode waarin we moeten pieken.

Ik zet me altijd én overal vol enthousiasme in

De afgelopen 10 jaar heb ik me als echt verenigingsmens altijd met veel plezier ingezet voor D66. In goede én in slechte tijden. Op warme én op koude dagen. Ik zal er keer op keer staan en heb er zin in. Ook nu, om me met vuur en passie als voorzitter in te zetten voor jou.

Ik zorg ervoor dat we er samen als één sterk team staan

Met dat enthousiasme en mijn ervaring zorg ik er straks voor dat we er als één sterk team staan! Niet alleen tijdens de campagnes, maar eigenlijk gewoon altijd. Want ik ga voor een bruisende vereniging waar een ieder zich mee verbonden voelt en graag voor inzet: tijdens en buiten de campagneperiode. Of je nu actief bent voor de centrale stad of in een deelafdeling. Of je nu politicus bent of een verenigingsdier. Of je je inzet via een kennisgroep, EBN, Pride66 of de masterclass. Als voorzitter zorg ik ervoor dat jij je onderdeel voelt van een levendige vereniging, waar je je kunt ontwikkelen en een duurzame bijdrage kunt leveren.

Daarom stap ik nu naar voren. Kan ik rekenen op je stem? Wil je me beter leren kennen of met me in contact komen? Ga dan naar www.attiewang.nl. Daar licht ik mijn kandidatuur en plannen voor de vereniging graag nader toe en deel ik de komende weken meer updates.

Ervaren, enthousiast en als één sterk team, dat is wat ik breng. Stem daarom op mij. Stem Attie Wang!

Ontmoet de kandidaten: Attie en Anneke