Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 17 februari 2011

Pechtold bezoekt Nieuw-West

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold komt op vrijdag 18 februari naar Amsterdam Nieuw-West. In het kader van de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen brengt de partijleider samen met lijsttrekker Joke Geldhof van D66 Noord-Holland een werkbezoek aan het Comenius Lyceum en gaat hij flyeren op het August Allebéplein.

Pechtold krijgt op zijn werkbezoek een inkijk in de successen van educatie en integratie in Nieuw-West. Daarbij ligt de nadruk op hoe er kansen voor iedereen worden gecreëerd. Pechtold gaat aansluitend ook flyeren voor de Statenverkiezingen op het August Allebéplein.

Het Comenius Lyceum is een havo/vwo-school in Slotervaart waar leerlingen met uiteenlopende achtergronden goed worden begeleid om optimaal te kunnen doorstromen naar vervolgonderwijs. Rector Berend Meijer werkte eerder in Amsterdam Zuid, maar koos bewust voor een school in Nieuw-West omdat volgens hem alle kinderen in Amsterdam gelijke kansen verdienen op goed onderwijs.

Het werkbezoek aan het Comenius Lyceum vindt plaats van 12:15 uur tot uiterlijk 13:00 uur. Aansluitend verplaatst het gezelschap zich naar het Allebéplein. Behalve Pechtold en Geldhof zullen ook onder meer fractievoorzitter Gerolf Bouwmeester van D66 Amsterdam en Ronald Mauer, D66-wethouder Onderwijs in Nieuw-West, aanwezig zijn.