Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 6 januari 2022

Presentatie Preventieagenda

D66 Amsterdam presenteert 19 januari haar Preventieagenda. Deze agenda is ontwikkeld in samenspraak met Amsterdammers, experts en betrokken organisaties. Raadslid Warmerdam: ”Het onderwerp preventie is razend belangrijk in onder meer de zorg, aanpak huiselijk geweld, aanpak overgewicht en verslaving- en infectieziekten. Deze agenda zet een extra stap in de aandacht die nodig is.”

 

De Preventieagenda zal gepresenteerd worden op 19 januari om 19.30 uur.

Hierbij zal een onderscheiding door zorgwethouder Kukenheim uitgereikt worden aan een goed preventie initiatief in onze stad. Er zijn veel goede en sterke projecten in de stad waarvan we er eentje in het zonnetje gaan zetten!

D66 vindt dat elke Amsterdammer de kans moet krijgen om gezond op te groeien en te leven in onze stad. De verschillen in (gezonde) levensjaren zijn binnen Amsterdam per opleidingsniveau, inkomen, afkomst, gender (identiteit) en seksuele geaardheid te groot. Van gelijke kansen is geen sprake. Daarom willen wij breed investeren in zorg en welzijn, waarbij we aandacht hebben voor zowel fysieke- als mentale gezondheid. Voorkomen is beter dan genezen. Preventie met behoud van keuzevrijheid én oog voor kansengelijkheid. Daarom maken wij de komende jaren preventie het speerpunt van ons beleid.

Je kunt jezelf aanmelden via het onderstaande formulier. Dan ontvang je de online link in je mailbox.

Aanmelding Presentatie Preventie Agenda

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.