Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 10 april 2018

Sluiting ‘My Red Light’ voorbarig

Het raamboordeel My Red Light dreigt minder dan een jaar na de opening alweer te moeten sluiten. Een verontrustend bericht volgens D66-raadslid Alexander Hammelburg die samen met Zeeger Ernsting (Groenlinks) en Nicole Temmink (SP) donderdag mondelinge vragen stelt om meer informatie te krijgen over de mogelijke sluiting. Hammelburg: “My Red Light is een baanbrekend internationaal project dat de positie van sekswerkers kan versterken. Het lijkt er nu op dat regels die sekswerkers moeten beschermen juist dit project in de weg staan, dan schieten de regels hun doel voorbij.”

Screening
Met name de screening van de medewerkers van het project is een probleem voor het bordeel. Het gaat dan om bijvoorbeeld een beheerder van het pand die zij aan willen nemen, maar een aantekening bij de politie staat dat in de weg. Deze strakke regels maken het moeilijk om aan geschikt personeel te komen. Als gevolg daarvan is het bordeel beperkt open. Hammelburg: “Wij zouden graag eerst zien welke positieve rol dit project kan spelen in het verder versterken van de positie van sekswerkers. Het is daarom goed om nogmaals de screening procedure tegen het licht te houden.”

My Red Light
Het project helpt sinds mei vorig jaar sekswerkers dichterbij een ongebonden bestaan, doordat zij zelfstandig en zonder tussenkomst van een pooier en raamexploitant kunnen werken. Het is daarmee een baanbrekende stap voor de zelfbeschikking van sekswerkers. Hammelburg: “Dit project is juist bedoeld om meer transparantie en een betere positie te verkrijgen voor de sekswerkers. Het is te belangrijk om het in schoonheid te laten sterven.”