Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 15 oktober 2019

Victor Everhardt nieuwe wethouder financiën

De fractie van D66 Amsterdam draagt Victor Everhardt voor als opvolger van oud-wethouder Udo Kock. Everhardt brengt maar liefst negen jaar ervaring als wethouder in Utrecht mee naar Amsterdam, waar hij direct aan de slag gaat als wethouder financiën. Fractievoorzitter Reinier van Dantzig: “Met Victor hebben we een wethouder die er direct staat. Hij heeft jarenlange ervaring opgebouwd in Utrecht en we hebben er vertrouwen in dat hij met ons het coalitieakkoord verder gaat uitvoeren met aandacht voor de Amsterdamse schatkist en de lokale economie.”

Portefeuille
De gemeenteraadsfractie van D66 zal Everhardt voordragen tijdens de raad van 6 november. Daar zal worden gestemd over zijn voordracht. Everhardt zal de volledige portefeuille van oud-wethouder Kock overnemen: Financiën, Economische Zaken, Lucht- en Zeehaven, Deelnemingen, Zuidas en Marineterrein. Het locoburgemeesterschap gaat naar Simone Kukenheim. Everhardt: “Ik heb er enorm veel zin in om te beginnen. Amsterdam is de hoofdstad van ons land, een speciale stad en het is inspirerend om daarvoor te mogen werken.”

Volle sterkte
Na het instemmen met Everhardt als wethouder financiën is het stadsbestuur weer op volle sterkte en zit er wederom een D66’er op de schatkist.  Vanuit die positie kan Everhardt verder met het stimuleren van een sterk Amsterdams midden- en kleinbedrijf. Daarnaast zal Everhardt verder aan de slag gaan om van de Zuidas een bruisende woon- en werkwijk voor alle Amsterdammers te maken, een plek waar je naartoe gaat om mensen te ontmoeten. Everhardt: “Vanuit mijn ervaring met het stationsgebied heb ik veel zin om ook met de Zuidas aan de slag te gaan. Het wordt echt een woonwijk met alle voorzieningen die daarbij horen zoals scholen, jeugdcentra, sportvelden en ook een bibliotheek.”

Utrecht
Everhardt was meer dan acht jaar wethouder in het stadsbestuur van Utrecht, en vanaf 2014 ook locoburgemeester. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles Volksgezondheid Werk en inkomen, Jeugd en Jeugdzorg en Stationsgebied en Vastgoed. In die periode heeft hij het gebied rondom Utrecht Centraal volledig vernieuwd. Everhardt en zijn partner hebben drie kinderen. Met het oog op zijn gezin zal hij voor zijn wethouderschap niet naar Amsterdam verhuizen. Everhardt: “Twee van mijn kinderen zitten op de middelbare school. Hen in deze levensfase oppakken om het avontuur van de wethouder te volgen, ga ik als vader niet van hen eisen. Ik krijg alle steun van mijn gezin voor de stap in mijn bestuurlijke carrière, maar blijf wel slapen in Utrecht West.”