Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 24 april 2018

Vragen aan… Dehlia Timman!

Wat is je favoriete plek in Amsterdam?
De speeltuin in het Sarphatipark. Daar zit je in de lente en in de zomer heerlijk in de luwte met de koffiezaakjes van de Pijp om de hoek voor een lekker bakkie.

Waarom ben je raadslid geworden?

Omdat ik mijn kennis, ervaring en expertise wil inzetten voor Amsterdam in plaats van commerciële belangen.

Hoe lang zit je al in de Amsterdamse raad?
Dit wordt mijn twee termijn, dus vanaf 2014. De vorige keer dat ik werd gekozen was ik zwanger van een tweeling dus was ik het eerste jaar niet in topvorm. Dit keer wil ik meteen volle kracht vooruit.

Wat zijn voor jou belangrijke onderwerpen en waarom?

Een vrije en onverdeelde stad. Concreet betekent dat gelijke kansen voor álle Amsterdammers om wat moois van het leven te maken. Helaas bepalen in een welvarend land als Nederland afkomst en het opleidingsniveau van ouders nog steeds te veel welke kansen een kind krijgt om zichzelf te ontwikkelen.

Wat is er, door jou toedoen, over vier jaar veranderd in Amsterdam?
Graag zou ik willen bijdragen aan een gemeentelijk vangnet voor kinderen die van huis uit niet voldoende meekrijgen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Daarnaast wil ik een schone en veilige stad met toegankelijke voorzieningen voor iedereen, ongeacht de portemonnee. Ook moet de openbare ruimte beter toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Het zou ook mooi zijn als het slavernijmuseum over vier jaar gerealiseerd is.

Laatste vraag… met welke Amsterdammer zou jij graag een avond door willen brengen?
Ik speel een beetje vals, hij is niet hier niet geboren, maar woont hier wel: Hans Teeuwen. humor is de hoogste vorm van intelligentie.