Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 23 april 2018

Vragen aan… Marijn Bosman!

Wat is je favoriete plek in Amsterdam?
Het Rembrandtpark, heerlijk onontdekt park met veel ruimte om een rondje te hardlopen bijvoorbeeld. En omdat het zo rustig is heb je echt het idee dat je in de natuur zit.

Hoe lang zit je al in de Amsterdamse raad?
In 2014 ben ik verkozen en in 2018 ben ik herkozen.

Waarom ben je in 2014 raadslid geworden?
Amsterdam groeit de komende jaren ontzettend hard en het is heel erg bijzonder om mee te denken over hoe de stad er uit komt te zien. Amsterdam is de grootste stad van Nederland en echt een wereldstad. Ik denk dat steden in de toekomst nog een grotere rol gaan spelen. Steden zijn knooppunten van kennis, bedrijvigheid, migranten, maar ook van complexe vraagstukken als vervuiling, snelle groei en beperkte ruimte. Dat maakt het heel erg interessant om actief in de politiek te zijn.

Wat zijn voor jou belangrijke onderwerpen en waarom?
 Juist in Amsterdam ontstaan heel veel vindingrijke en ondernemende initiatieven. Amsterdammers slaan dan de handen ineen of ondernemers bedenken oplossingen om zelf energie op te wekken of eigen afval te verwerken. En dankzij de directe samenwerking en snelle besluitvorming in de stad kunnen slimme ideeën snelheid maken. D66 is de partij om daarvoor te zorgen en ik wil graag hét aanspreekpunt zijn voor alle Amsterdammers die aan oplossingen en initiatieven voor een duurzame, creatieve stad willen werken.

Wat is er, door jou toedoen, over 4 jaar veranderd in Amsterdam?
Met mijn website www.viezeregels.nl hebben we aardig wat belemmerende regels die duurzaamheid in de weg zitten kunnen oplossen. Ook in de toekomst hoop ik dat Amsterdam veel duurzamer wordt. Er zijn heel veel Amsterdammers die initiatieven hebben om te helpen de stad schoner te maken en zuiniger met energie om te gaan. Die mensen moeten we als gemeente veel beter ondersteunen en helpen.

Laatste vraag… met welke Amsterdammer zou jij graag een avond door willen brengen?
Binnenkort ga ik uit met de nieuwe Nachtburgemeester Shamiro van der Geld en daar heb ik erg veel zin in.